fredag 20 juli 2012

Barn...


Billy vilar en stund på stranden. Handduken håller borta myggen!

Dagarna har gått. Vi har promenerat, varit på stranden och tränat.
Här om dagen tränade vi Sök och ass lade ut tre föremål i skogen. Hundarna fick, för första gången, vänta inomhus. Billy sprang iväg så fort dörren öppnades, men eftersom ass hade klicker och godis i handen så gick Agnes och Juni vid hennes sida.
De fick kommandot: "Sök" av mig. Juni hittade Smurfen, men ville inte söka vidare efter avlämnandet eftersom det var så varmt, utan gick och la sig i skuggan.
Agnes hittade Rosa pantern, men sökte i slow motion pga värmen så det sista föremålet fick ass hämta.

Igår tränade vi också Sök. Hundarna fick vänta i stugan medan ass gömde.
Hundarna släpptes ut och BILLY sprang som ett spjut för att söka och hittade snabbt Rosa pantern. Sedan fortsatte han söka och hittade Smurfen! Han kan om han vill! Precis som Ruben!

Vi tränade också Närsök igår. Ass gömde tre Närsöksdummisar i gräs och ris. Tanken var att hundarna skulle få söka en dummy var.
Agnes fick börja och när hon var i rätt område så blåste jag i pipan, hon började söka och hittade en dummy. 
Sedan var det Junis tur. Hon började också söka i rätt område när jag blåste i pipan och hittade en dummy. Hon fick även söka den sista och hittade även den med hjälp av pipan.

Inomhus har vi också tränat.
Boken tar vi till hjälp vid träning av Utg. Juni roterade jättebra åt höger och Agnes klev snabbt upp på boken och rörde lite grann på bakbenen.
Vid Hålla fast är det framsteg för både Agnes och Juni! Agnes gick inte iväg med apporten, utan satt ( hon brukade förut alltid resa sig upp) kvar och så höll hon den längre än förut.
Juni håller apporten väldigt stabilt. Igår så kunde ass knacka försiktigt på apporten utan att Juni släppte den. Juni har verkligen gjort ett jättehopp framåt i Hålla fast; För en månad sedan höll hon några sekunder. Sedan har vi knappt tränat Hålla fast senaste tiden och nu helt plötsligt så håller hon fast man petar på apporten!
Billy var också med och han höll stadigt och den här gången gick han inte riktigt lika långt bort med den...

Sedan har vi tränat Stadga. Föremålet slängdes både ifrån hundarna och emot dem och de sitter lugnt kvar. Är det någon som har lite problem med detta så är det Agnes. Billy och Juni rör sig inte. Agnes är ju så livlig och har svårt att kontrollera sig! Allt är ju så roligt! Fast hon har gjort stora framsteg och brukar bara resa sig ett par gånger innan hon samlar sig!

Agnes och Billy har även fått träna Target, den här gången med Postit-lapp. Och här ser man tydligt att Billy har Podenco i sig; Rasen tröttnar på ett moment ganska snabbt. Man kan träna t ex  Target eller Hålla fast ett par gånger, men sen måste man byta till något annat moment. Och det ska gärna vara moment med lite fart i sig!

Idag har vi haft sällskap av barn på stranden. Barnen är inte sådär jätteförtjust i hundar och mina hundar älskar ju människor. Men, alla tre lät barnen vara när de visade att de inte ville att hundarna skulle vara så nära dem. Och barnen var inte på något sätt "hårdhänta", utan höll bara upp händerna och sa vänligt, men bestämt: "Nej". Barnen behövde bara säga till ett par gånger och sedan gick hundarna inte ens i närheten av dem. Skönt! 
Jag hade ju Lycka som då verkligen skulle fram till ALLA hon mötte... Så jag har verkligen tänkt på att träna att man inte behöver hälsa på alla människor, utan bara på dem som vill!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar