måndag 23 juli 2012

Vinge!

Inget strandbesök igår, vi + alla släktingar var på restaurang och åt lunch och när vi kom tillbaka till stugan så var det inte längre särskilt soligt. Sen mot eftermiddagen så var det varmt och soligt igen, men då var det dags för middag och sen ides vi inte gå ner.

Igår träffade vi Viking igen och hundarna busade på gården. Det ser så roligt ut; Lilla Juni "brottar ner" stora Viking på rygg och sedan ligger hon och biter honom i strupen!
Det finns några renar som brukar korsa våran tomt och igår fick alla hundarna syn på den. Men, de sprang bara en bit efter, inte utanför tomten, och sedan kom de tillbaka.

Stadga har det tränats. 
Juni satt i Utg och ass kastade en dummy (en eftersöksdummy eftersom de andra ju ligger på botten av sjön...). Juni reste sig, men ass tog snabbt upp dummyn och så gjorde vi om. Juni reste sig och ass tog bort dummyn.
Tredje gången så satt Juni lugnt kvar och fick så klart klick och belöning! Vi upprepade momentet några gånger och Juni satt fint kvar.
Sedan fick hon hämta dummyn efter klicket. Ass sträckte fram handen och Juni la dummyn där. Och så klart så fick hon klick och belöning. Avlämningarna fungerar bra inomhus! Nu är det bara att träna mer på detta utomhus! 
Efter det så tränade Juni Utg med hjälp av boken. Hon ställde sig snabbt med tassarna på boken och fick till en snygg högersväng in i Utg. Boken är bra som hjälp, men som alla hjälper ska den ju bort så småningom.

Agnes tränade också Stadga i Utg, likadant som Juni. Hon reste sig bara första gången. Duktigt för ivriga Agnes!

Billy tränade att peta på post-itlappen (Target). Så småningom så ska träningen utvecklas så att han kan stänga dörrar. 

Man blir trött av att springa ute hela dagarna! Då är det skönt att vila i sängen en stund. Här i Kangos har jag dubbelsäng så Billy får hela ena delen av sängen för sig själv. Han tycker att det är jätteskönt att kunna ligga helt utsträckt! Hemma så kurar han ihop sig i fotändan, liksom Agnes och Juni.


Jag fick ju tyvärr inte tag på någon and. Jag kom på att jag hade en tjädervinge i frysen och ville se hur hundarna skulle förhålla sig till den. Lycka apporterade ripa på vintern, som hade gömts i snö, och hon älskade det!
Vingen presenterades och Juni tog den i ett fast grepp. Sedan kom Billy och tog den av henne och han ville inte släppa den. Inte ens fast vi försökte byta ut den mot torkad blodpudding, som annars duger!
Han tuggade på den en liten stund och sedan släppte han den.
Sedan höll ass upp vingen igen och Juni tog åter tag om den. Men, då kom Agnes och tog den ifrån henne och hon ville inte heller släppa den. Efter en stund så var vingen ingen vinge längre...
Jag trodde inte att intresset skulle vara så stort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar