söndag 24 juni 2012

Sol och träning vid sjön.

Stadgeträningen med Juni går framåt; Häromdagen så satt hon i Utgångsställning och ass kastade apportpinnen (tyg) en liten, liten bit. Juni satt lugnt kvar, klick och godisbelöning. Ass kastade apporten längre och längre bort och Juni satt helt stadigt. Sista gången blev belöningen att hon fick springa och hämta apporten och såklart blev hon överlycklig!
En bra början på Stadga för lilla Juni.

Agnes har väldigt svårt med att sitta kvar. Men, när hon sitter tillsammans med Juni och Billy så sitter hon hur bra som helst! Ass rullar bollar förbi dem och Agnes tittar bara på bollen. När hon tränar själv så kan ass knappt böja sig ned för att lägga ned bollen innan Agnes reser sig. Helt klart så lär sig hundar av varandra!


Igår, lördag, så var vi ute vid sjön tillsammans med Arja och hennes husse och matte. Arjas husse och matte skulle så gärna vilja att hon vågar hoppa i och simma, men det har inte gått så bra hittills. Så vi tänkte att hon kanske badar om hon ser Juni och Agnes bada.
Här har Agnes apporterat dummyn och Arja är klart intresserad.....


....och hon plaskar lite med frambenen. Hon var även i vattnet där det var grunt. 


Nu har Juni hämtat apporten och Arja är även nu väldigt nyfiken. Agnes är långt där ute för att hämta sin apport.
Agnes fick senare träna dubbelmarkeringar; Hon stod vid strandkanten och tittade noga vart dummisarna hamnade. Men, hon hämtade först den som landade sist, och när hon kom upp med den så hade hon glömt den första dummyn!
Efter lite uppmaningar från mig så simmade hon i alla fall ut och hämtade dummyn. Det blåste ganska mycket så dummisarna förflyttade sig och ibland hade Agnes svårt att se vart de tog vägen. Fast Agnes är väldigt arbetsvillig och simmade och sökte tills hon hittade dummisarna.
Juni tränade enkelmarkeringar och det gick bra.


Arja blev helt slut efter att ha umgåtts med mina hundar och la sig ned för att vila en stund....... Hon hade aldrig någonsin lagt sig ned på detta sätt utomhus!


Hela gänget samlat.


Arja tyckte att det var så roligt och sprang runt av ren lycka!


Juni är väldigt mycket i vattnet när vi är vid sjön. Ibland står eller sitter hon bara där i vattnet och ibland simmar hon bara omkring. Hon är då en sann Golden!
Även idag fick hon träna enkelmarkeringar och där behöver vi jobba på Stadgan och avlämningarna.


En blöt och lycklig Agnes. Hon fick också träna enkelmarkeringar, men idag hade hon så bråttom så att hon kastade sig i vattnet innan dummyn riktigt hade landat. Så mer Stadgeträning även för henne!
Avlämningarna tränade vi på idag och det gick riktigt bra. Vi gjorde så att ass stod vid strandkanten när Agnes klev ur vattnet och tog emot dummyn och Agnes avlämnade den i utbyte mot korv. Ibland hamnar dummyn i ass hand och ibland på marken, men Agnes sprang i alla fall inte iväg med dummisen i munnen.
Någon gång så var ass längre bort och Agnes kom fram och avlämnade dummyn. Agnes börjar få kläm på det hela! Nästa gång ska jag prova att belöna med boll, som hon älskar.
Läste idag på en klickerblogg att man kan träna in handtarget för att få till bra avlämningar så jag tänkte prova det också.

Senare idag så tränade vi enkelmarkeringar på land.
Hundarna bands i rullstolen, ass kastade iväg  dummyn in i buskaget. Juni släpptes, sprang direkt iväg för att hämta den. Hon fick söka en liten, liten stund innan hon hittade den och kom glatt tillbaka med den, dock ej hela vägen fram......
Sedan slängdes dummyn iväg igen och så var det Agnes tur. Full  fart in i buskaget och hon hittade den snabbt. Hon kom i alla fall nästan ändå fram.
Efter det slängdes två dummisar iväg och Juni och Agnes släpptes samtidigt och hittade varsin dummy. Båda dummisar slängdes igen och den här gången hittade bara Agnes en. Då fick även Billy vara med och söka den och han var lika ivrig han!
Det slutade med att Agnes hittade dummyn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar