torsdag 21 juni 2012

Ny träning; Linjetag.


Billy tar sig en liten tupplur innan det är dags att gå iväg. 


Billy har jättefina, ljusbruna ögon. 


Idag gick vi först ned till Bruksisplan. Agnes och Juni fick träna Hopp. Juni som ännu inte ska träna för mycket hopp medan hon växer, hoppade bara några hinder. Agnes däremot, hoppade hinderbanan flera gånger. Hon har blivit riktigt smidig nu och hoppar högt över hindrerna som fortfarande är låga.
Sedan tränade Agnes och Juni Slalom, den här gången igenom 12 pinnar och det gick riktigt  bra!
Billy tränade en bana bestående utav hopphinder och Bommen. Han sprang också upp på Vippbrädan, utav bara farten, och såg väldigt förvånad ut när brädan slog över och han plötsligt hamnade nere på marken! Hoppas han bara inte blev rädd....... Fast han är inte en rädd typ, utan mest bara nyfiken på det mesta, så det ska nog gå bra den dagen vi börjar träna Vippbrädan.

Sedan tränade Agnes Sitt, stanna kvar, och det gick jättebra! Hon satt helt stabilt fast jag rullade en ganska lång bit ifrån henne, längre än förut.
Efter det tränade Juni Gå fint och det gjorde Billy också.

När vi hade tränat färdigt så gick vi till en av sjöarna. Vid den här sjön finns det vass och Agnes fick träna enkelmarkeringar och tog sig obehindrat igenom vassen. Det blåste mycket så Dummyn flöt bort, men Agnes  hittade den efter lite sökande.
Juni var också i och simmade och hon tog sig också igenom vassen. Kul att hon spontant går ut i vattnet för att simma!
Till och med Billy hoppade i vattnet och plaskade! Och givetvis hoppade han upp i min famn efteråt så att jag blev alldeles genomblöt på benen.....

Idag var också första gången som Agnes och Juni skulle få pröva på Linjetag. Nu första gången använde vi oss av en stig för att göra det lättare för hundarna.
Juni fick börja och ass gick iväg och la Dummyn dold i gräs, alldeles bredvid stigen. Juni drog iväg med full fart, sprang någon meter förbi Dummyn, men vände snabbt, sökte och hittade den. Sen full fart tillbaka till mig. Som sagt så funkar ju inte avlämningarna ännu, men de tränar vi på separat. Hon kom i alla fall nästan ända fram.
Sedan var det Agnes tur. Ass gick iväg en längre bit och även den här gången lades Dummyn dold i gräs. Agnes sprang också rakt mot Dummyn. Hon missade den en liten, liten bit, men nosade och hittade den snabbt. Tillbaka till mig, men droppade Dummyn en bit ifrån mig. Även Agnes tränar avlämningarna separat.
Kul träning var det! Fast det är det ju alltid!



Juni var ganska trött när vi gick hemåt , men bar ändå tidningen en liten bit. Och så stolt hon är! Hon går bredvid mig och "svassar" ! Och hela tiden med ögonkontakt. Idag hoppade hon även upp med frambenen i famnen som för att lämna tidningen. Att så småningom lära henne att plocka upp saker och avlämna i famnen kommer inte att bli något större problem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar