tisdag 12 juni 2012

Kangos och träning.

I helgen var vi ju i Kangos. Lördagen bjöd på fint väder så vi packade med mat och så gick vi direkt ner till stranden. 
Agnes gick direkt ner i vattnet och Juni plaskade i strandkanten. Tyvärr, så hade jag inga dummisar, så Agnes fick apportera en PET-flaska (fylld med stenar för att kunna fara långt) istället. Hon kan hålla på hur länge som helst!
Juni var väldigt nyfiken på vattnet, men hon var inte i för att simma. I juli när vi åker tillbaka till Kangos så ska en av ass simma ut i sjön och då får vi se om Juni vågar sig ut. 



Billy är ute så gott som dygnet runt när vi är i stugan och blir så trött, så trött... 


Nu är Juni så pass stor så att hon når upp för att pussa mig! 


På söndagen regnade det hela dagen så vi gick inte ner till stranden. Vi satt istället på bron och höll hundarna sällskap. 


Juni sitter på bron och tittar på Billy när han springer omkring på gården. Ingen av hundarna går utanför tomten så jag behöver inte vara ute med dem hela tiden för att se vad de sysslar med. Ena dagen så passerade en kvinna med sin hund på vägen och Billy stod bara ett par meter ifrån dem och tittade bara när de gick förbi. 
På söndagen så sprang en ren över våran gård och allt jag hann tänka var: "Oj, oj, oj! Få se vad hundarna gör nu!". 
Juni sprang in till oss i stugan och Billy och Agnes sprang efter renen. Men, de sprang bara några meter innan de stannade. Skönt!
Fast Billy stod länge kvar och skällde efter renen. 


Fina Agnes! 

I måndags så gick vi ner till sjön och nu hade jag en dummy med mig. Agnes fick apportera och den här gången var Juni så nyfiken på dummyn där den låg i vattnet så hon var nästan helt i. 
Efter det så gick vi till planen för att träna Agility. 
Den här gången så tog vi fram Långhoppet, tre av delarna. Först fick hundarna hoppa över två och eftersom det gick så bra så fick de även hoppa över tre. 
Juni tränade både vanlig tunnel och den täckta och Billy och Agnes gick igenom den vanliga som även nu var ihoptryckt för att inte vara så lång. 

Tränat annat har vi också gjort, bl a Backa, Sitt, Stanna kvar och Hålla. 
Hundarna har ju fått träna Hålla med hjälp av ett tygföremål som är ganska lätt. Det har gått sisådär, hundarna har endast hållit ett par sekunder. 
Idag bytte jag till träapporten och det gick jättebra! Alla hundarna höll mycket längre! Så nu är det träapporten som gäller när vi tränar Hålla, i lydnaden. 
När Agnes och Juni tränar apportering i jaktträningen så har de inga problem med att hämta och bära dummyn. 

Juni har tränat Sitt, Stanna kvar ( Stadga ) med hjälp av omvänt lockande. Idag prövade vi att rulla en boll ( hon älskar bollar!)  framför henne när hon satt. 
Först reste hon sig så fort ass satte ner bollen framför henne. Så klart uteblev belöningen och vi prövade igen, samma sak, hon reste sig. Ingen belöning och ett nytt försök. 
Nu satt hon kvar, både när ass först lade ner bollen och sedan när hon rullade den en liten bit.
Vi gjorde så ett par gånger och bollen rullades längre och längre bort. Juni satt stadigt kvar. Belöningen var blodpudding och sista gången så fick hon bollen kastad som belöning. Vilken lycka! Och så duktig hon är!

Billy har ju alltid haft lätt för att stå/ligga/sitta kvar. Agnes har lite problem, särskilt när man vänder ryggen åt henne och går iväg. 
Så idag fick Agnes träna på det och idag gjorde hon framsteg! Hon satt kvar fast ryggen vändes åt henne och hon satt kvar tills hon hörde klicket, som dröjde några sekunder. 

Idag gick vi igenom skogen, på väg till stan, och då fick hundarna träna Sök. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar