onsdag 6 juni 2012

Ännu en härlig dag med träning, lek och bad!


Idag har vi varit på plan och tränat.
Billy fick börja och hoppade hinder och tog därefter Bommen. Idag höjde vi hindrena, men det var inga problem för Billy att ta sig över. Han är ju otroligt smidig! Han fick också träna på Tunneln och där har vi tryckt ihop Tunneln så att den är väldigt kort och idag gick det väldigt bra.
Nästa gång så ska han få springa en längre bana och vi ska även förlänga Tunneln.




Juni fick först träna på den"vanliga" Tunneln och sedan på den täckta. Den täckta kan vara lite läskig och Juni tvekade till en början. Dock så tog det inte länge innan hon vågade sig in då ass stod i andra änden av Tunneln och höll upp den lite grann. Juni sprang igenom den ett par gånger när ass höll upp Tunneln och sedan behövdes den inte hållas upp längre, Juni sprang glatt igenom!
Sedan fick Juni träna Gå vid sidan och ligg och sitt, stanna kvar. Det är lite svårare med ligg och sitt, stanna kvar, för Juni utomhus med alla störningar så vi backade lite i kriterierna.

Agnes började med att hoppa igenom Däcket och det gick jättebra. Efter det så tränade hon Slalom och den här gången var det åtta pinnar som hon tog sig igenom.
Agility är verkligen någonting som Agnes gillar! Hon är väldigt entusiastisk!


Som vanligt, så varvar vi träning och lek. Juni och Billy leker ju alltid tillsammans och ibland springer Agnes med dem. Men, oftast så brukar ass slänga boll åt Agnes och det tycker hon är allra roligast.



Vippbrädan är ett av hindrena som hundarna kan tycka är lite obehaglig. Då kan man börja, som här, att lyfta ned själva brädan på marken och börja träna där.
Juni gick direkt upp på brädan och gick fram och tillbaka på den och det gjorde även Billy och Agnes.


Billy pustar ut efter att ha kört ett träningspass. Idag tyckte hundarna också att det var ganska varmt även om det inte var solsken.

Efter träningen på plan så gick vi till sjön. Alla hundarna sprang ned för att svalka tassarna och sedan tog vi fram dummyn så att Agnes skulle få träna enkelmarkeringar.
Det gick jättebra och hon skulle kunna hålla på hur länge som helst! Om mina dummisar som jag har beställt, hinner komma innan helgen, så ska Agnes få börja träna dubbelmarkeringar.

Och jag hoppas ju att lilla Juni ska våga ta sina första simtag till helgen. I Kangos är vattnet mera långgrunt så det blir nog lättare för Juni då.
Fast idag var hon längre ut i vattnet och var väldigt intresserad av dummyn som kastades ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar