måndag 18 juni 2012

Taggad Agnes tränade Agility! =)

                                         
                                         Billy har hört en hund och spanar ut genom fönstret. 


Igår regnade det så mycket så jag hade inte direkt någon lust att gå ut. Men, men, hundarna måste ju ut och få springa av sig. De är så vana att vara ute så mycket varje dag så de blir så rastlösa om de inte kommer ut ordentligt, förutom kissrundorna förstås!
Så igår tog vi bara en promenad, ingen träning, och hundarna fick springa i skogen.

Idag tränade vi på förmiddagen.
Juni fick börja med att träna Utgångsställning. Plattformen användes återigen eftersom Utg har gått lite "trögt". Nu med plattformen så fick Juni till Utg riktigt bra och vi fortsätter med plattformen ett tag framöver. Sedan tränades Stadga och då satt Juni och ass rullade en boll framför henne. Första gången blev hon lite nyfiken och reste sig. Och som alltid inom Klickerträning så blev det inte värre att Juni inte fick någon belöning. Nytt försök och då satt hon helt stilla och även de andra gångerna. Juni belönades med bacon och sista gången så belönades hon med bollen.
Därefter tränade Juni Ligg, Stanna kvar.  Juni satt i Utg bredvid ass ( Inomhus är det för trångt för mig i rullstol att träna vissa moment och då får ass hoppa in. Fast det är jag som ger signalerna till Juni ).
Jag sa: "Ligg" och Juni la sig, ass gick iväg och vände sig sedan mot Juni. När jag sa till så gick ass tillbaka till Juni och ställde sig bredvid henne. Till slut så sa jag: " Sitt" och Juni satte sig. Andra gången vi gjorde likadant så satte sig Juni innan signalen, så det får vi träna på, alltså att Juni ska vänta på signalen innan hon sätter sig.

Billy och Agnes tränade Sitt, Stanna kvar. Billy är som sagt jätteduktig på detta, men Agnes har ju en förmåga att resa hela tiden.
Nu har vi tränat detta ganska mycket och idag gick det jättebra för Agnes! Hon satt stilla fast ass gick utom synhåll.
Efter det fick alla tre träna Hålla fast. De sitter ( Billy står ) bredvid varandra och får turas om att hålla.

Efter lunch så gick vi ner till Bruksisplan för att träna.
Agnes var verkligen på hugget och fick träna både vanliga hopp och långhoppet som idag bestod av tre delar. Och som hon hoppade!.
Juni tränade bara Tunnel idag, både vanlig och det täckta. Hon har inga problem med någon av tunnlarna utan brukar springa genom dem fast vi inte ens tränar just då!
Billy gjorde framsteg idag; Han gick igenom en av de vanliga tunnlarna och den var inte ihoptryckt utan var i sin fulla längd.
Det är så kul att komma till Bruksisplan för hundarna älskar verkligen att vara där. Får ass inte upp låset fort nog så försöker de tränga sig genom gallret...
På hemvägen passerade vi en av sjöarna och Agnes tog sig en simtur.




Vi har kommit in och är i sovrummet för att jag ska byta rullstol. Billy brukar komma upp en stund i famnen. 

2 kommentarer: