lördag 26 maj 2012

Enkelt och roligt.


Juni och Billy gillar att sitta på balkongen och titta på det som sker omkring.
Igår tränade Juni Sitt, stanna kvar. Nu har jag, förutom, att öka avståndet även börjat utöka tiden innan klicket kommer. Juni tränade också Ligg, stanna kvar och där är hon riktigt stabil.
Hon har också börjat träna Sitt från Ligg i Utgångsställning och idag satte hon sig snabbt upp. Innan har sättandet gått lite långsamt.
Snart, snart så når Juni upp till lampknappen och hon är väldigt ivrig när hon hoppar upp mot knappen!

Träningen med att klicka och belöna när hon INTE går fram till människor har börjat ge resultat. Hon springer inte fram till människor som passerar, dvs om personerna i fråga inte kallar på henne.
Det är så himla skönt eftersom alla inte gillar en glad golden som springer fram, ev lite smutsig...


Billy provligger hundarnas nya bädd och han gillar den!
Igår fick Billy träna Hålla fast. Han brukar ju gå iväg med föremålet, men nu stannade han kvar. 
Till hösten ska jag göra DNA-test på honom för att få veta vad han har för raser i sig, spännande! Det är omöjligt att gissa. Det enda som är säkert är ju att han har någon/några vinthundsraser i sig.


Idag har vi varit på Bruksisplan, igen! Vi har fortfarande hopphindrena på låg höjd. Först belönade vi med godis (baconbitar) och då klev Agnes över hindrena. 
När vi sedan ändrade belöningen till boll, DÅ blev det fart på Agnes! Hon hoppade högt över och med en helt annan energi! Som sagt; Hunden bestämmer vad som är en bra belöning. 
Agnes fick också träna Sitt/ stanna kvar, och hon bryr sig inte alls om störningar runt omkring. Hon har ju en förmåga att snabbt resa sig efter att hon satt sig så träningen med att sitta kvar fortsätter.
Idag utökade jag tiden innan klicket, även för henne.


Agnes och Juni tränade Hopp och Tunnel och idag gick Agnes genom flera gånger. Juni, hon gillar Tunneln och springer fram och tillbaka genom den.
Billy tränade Hopp och Bommen och han gillar Bommen! När han tränade Hopp så fick han "Skunken" som belöning, att kampa med.
Sedan fick alla tre träna Slalom och det gick jättebra för allihopa! Det är ju en av de svåraste hindrena så det får vi träna mycket på.


Hundarna har tagit en paus från träningen och Juni fick en boll att leka med. Träningspassen är ju korta för lilla Juni eftersom hon är så ung. Hon tycker att det är kul att träna och tränar med energi.


Vi passerade sjön på vägen hem och Agnes och Juni passade på att plaska runt i vattnet. Agnes gick ut riktigt djupt, men inte så långt att hon simmade.
Billy är inte särskilt intresserad av vatten, han älskar att istället springa i skogen.

Nu efter några månader tillsammans med mina "nya" hundar så känns det jättebra!
Mickie Gustafson, författare, psykolog och hundägarutbildare skriver: "det ska vara enkelt och roligt att ha hund" och det håller jag med om!
För hur mycket jag än älskade Doris så var det inte enkelt med henne och på slutet, när hon var som värst, inte särskilt roligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar