fredag 25 februari 2011

Trygg valp!

Så mycket träning har det inte blivit sedan Doris kom till oss! Ja, Doris har i och för sig tränat lite grann, men inte Ruben och Lycka desto mer. Fast varken Ruben eller Lycka verkar ha tagit "skada" av det! De har haft fullt upp med en valp som knappt ligger ner fem sekunder mellan klockan 08.00 - 20.00! Vid 20.00 brukar Doris bli trött och somna och sedan sover hon hela natten. Hon byter plats lite då och då och behöver gå ut och kissa en gång. Ibland har hon också kissat på någon av sina två "kisstidningar", men det är sällan.

Idag, för första gången sedan Doris kom, så visade både Ruben och Lycka att de ville att jag skulle hitta på något roligt. Så ass stängde in hundarna i sovrummet (förutom Ruben) och gömde godis i lägenheten. Doris, som har sökt godis en gång förut, förstod inte riktigt vad det gick ut på utan sprang mest runt efter Ruben. Men, efter ett par minuter, när hon hade råkat hitta en godis så förstod hon helt plötsligt vad det gick ut på! Och sedan sökte hon jättefint; Både godis som var gömda tex under en matta och godis som låg uppe på möbler.
Så fort snön har tinat bort så blir det Spårövningar för LillDoris!

Doris är en otroligt trygg valp. Häromdagen när vi var på stan så skulle jag snabbt in och handla på Ica. Hundarna fick ligga på sin filt precis innanför dörrarna för att det var så kallt ute. Doris la sig direkt och kurade ihop sig och somnade!?!? Där det springer en massa folk förbi! Och när jag kom ut från affären så låg hon fortfarande och sov och märkte inte ens att jag kom...
Hon har verkligen haft en bra valptid hos sin uppfödare! Sådana uppfödare är toppen! Lycka och Rubens uppfödare, Ulla-Britta är också toppen och både Lycka och Ruben var trygga som valpar när de kom till mig.

Nu längtar vi till våren och sommaren då vi kan träna utomhus! Jag längtar till att träna Spår, Sök, Jakt etc och så ska det bli så spännande att se om Doris kommer att gilla vatten! Det skulle vara kul om Lycka fick en ny simkompis.
Har också funderat på att utbilda Doris till servicehund. Hon testas ju i så fall om ett år och är färdigutbildad om ca två år. Då är Lycka 6,5 år och har bara ett par år kvar innan hon blir pensionerad. Då är det ganska bra att ha en ny färdigutbildad hund!

När vi är ute så springer hundarna oftast lösa och då och då möter vi ju andra hundar. Just vid sådana tillfällen är det bra att ha Lycka och Ruben, som inte springer fram till andra hundar; Doris gör ju som de gör och står bara och tittar på de andra hundarna.

 Tuttinutten!!!

Ruben har sakta börjat acceptera Doris. Här ligger de tillsammans på Doris "Kisstidning" som hon har flyttat ut på köksmattan...Ibland ligger Doris med sitt huvud på Rubens rygg...

2 kommentarer:

  1. Hälsa Lilldoris att hon är så välkommen till oss på tisdag! Ja, förstås ni andra också ;-)

    SvaraRadera
  2. Ja, det ska jag göra! Det blir trevligt och så kul att ni ska få träffa min lilla Doris! :)

    SvaraRadera