tisdag 8 juni 2010

Harjakt!!!

I söndags så hade ju nybörjarkursen i agility för vuxna avslutning.
Delatagarna fick bygga en bana. Banan byggdes så som en riktig bana i en agilitytävling kan se ut.
Sedan blev det tävling! Och det gick jättebra för allihopa! Precis som kursen förra året så hade deltagarna utvecklats jättefint och matte tycker att det är det som är så roligt med att vara instruktör. Att verkligen se deltagarna OCH hundarnas utveckling under dessa sex veckor.

Igår när vi var på väg hemåt, gåendes på en gångbana, så ser vi helt plötsligt någonting intressant; En hare!
Såklart så sätter den iväg i full fart och vi såklart efter! Nu vet matte att jag och Ruben inte brukar springa så speciellt långt och det gjorde vi inte heller! Vi sprang en liten bit efter haren och sen tvärstannade vi och sprang tillbaka till matte.
Mixa däremot, hon for iväg en bra bit ifrån oss, jagandes efter haren. Och eftersom matte inte har haft Mixa så länge än, så visste hon inte riktigt vad som skulle hända. Skulle Mixa komma tillbaka eller?!
Ja, efter bara en kort stund, ca. 15 sekunder, så kommer Mixa tillbaka i full galopp! Skönt! Nu är inte matte direkt någon som hetsar upp sig i onödan, men hon tyckte ändå att det var skönt att Mixa kom tillbaka så fort.
Tur att hararna håller till i mer "skogsbetonade" områden och inte nära bilvägar!

Senare under dagen så träffade vi Casper, Rubens släkting. Han hade blivit biten av en annan hund, IGEN! Stackaren! Och han som är precis som Ruben; världens snällaste!  
Det var också första gången som Casper och hans matte träffade lilla Mixa.
Och Mixa inbjöd Casper direkt till lek och han var med på noterna. Fast efter en liten stund så ville inte Mixa leka mer utan hoppade upp och satte sig i mattes famn?!?!


Kirunagruvan syns i bakgrunden en härlig vårdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar