måndag 3 september 2012

Lite av varje.


Började dagen med Agilityträning. Först fick hundarna köra en bana bestående av fem hopphinder, Tunnel och ett hopphinder.
Juni fick börja; Väldigt ivrig första runda, tog alla hinder, men rev ett hopphinder.
Andra rundan gick jättebra; full fart över hoppen och genom tunneln.
Juni hoppade fyra omgångar med vila mellan två.

Sedan var det Agnes tur; Hoppade snyggt över alla hinder, men ville inte springa igenom Tunneln. Hon körde också fyr varv med vila mellan två.

Efter det var det Billys tur; Han hoppade över fyra av hindrerna, men inte heller han ville ta sig igenom tunneln. Sedan fick han även träna på A:et och Bommen och där finns det ju ingen tvekan.

Sedan byggde Ass om banan. Hon tog fyra hopphinder och bildade en fyrkant (bilden).
Med den här hinderkombinationen så tränar man på svängar.
Alla tre hundarna fick prova på och det gick jättebra för att vara första gången.
Vid den här övningen så var Agnes den klara stjärnan!


Juni har tränat en stund och tar nu en paus då hon leker med bollen.


Som sagt; Billy är svår att fånga på bild! Nu har vi hittat sekvensfunktionen på kameran så nu går det lite lättare.


Efter Agilityträningen så fick Agnes och Juni träna Enkelmarkeringar.
Agnes fick börja. Den här gången funkade avlämningarna inte alls..... Hon stannade långt ifrån, lade sig ned och ville inte alls släppa dummyn!

Juni däremot, både hämtade dummyn och avlämnade den fint! Det lönar sig att träna!

Idag fick vi störning i och med att två ganska högljudda hundar satt inne i hundgården. Först när vi var på väg in på plan så var mina hundar intresserade av dem, men sedan, under träningen, så brydde de sig inte alls.
Det är väldigt sällan vi tränar med andra hundar i närheten och det behövs!

Sedan gick vi till en av sjöarna så att hundarna skulle få doppa och svalka sig eftersom att det var varmt idag. Alla tre, även Billy!, for i vattnet direkt!
Agnes och Juni fick apportera bollen några gånger.
Efter det gick vi upp på den stora gräsplanen som finns precis bredvid sjön, för att Juni skulle få träna Linjetag.
Ass gick iväg och la ned dummisen ca. 30 meter, dummisen låg öppet.
Jag skickade iväg Juni med: " Ut". Juni for iväg,  så gott som rakt på dummisen, tog den och avlämnade den väldigt snyggt i ass hand. Så roligt när hundarna gör framsteg! Blir spännande att se om Junis avlämningar nu kommer att vara stabila!

I veckan ska jag hämta två änder så nu blir det att träna viltapportering, både i vatten och på land. Det blir superkul att träna detta och se hur hundarna beter sig!
Jag får se om jag först klickar in dem på änderna eller om jag direkt slänger ut änderna för apportering.

Inomhus har vi också tränat.
Alla tre har tränat handtarget, Stadga och att pröva att stänga skåpdörrar med hjälp av postit-lappar. När Juni petade på lappen började jag lägga till signalen: "Stäng dörren" och Juni kom så långt att jag kunde ta bort postit-lappen och hon var och stängde dörren!
Agnes stängde skåpdörren en gång med hjälp av lappen.
Idag var också första gången som Juni lyckades tända lampan!!! Och det var på signalen:" Lampan" och jag befann mig ca 2 meter ifrån henne.
Det går så lätt när mn har börjat klickerträna valpen från början! Det är lite svårare med de andra två där klickerträning och träning över huvud taget är någonting nytt. Men, både Agnes och Billy har ju börjat förstå vad klickerträning går ut på och det är så skojj att se!

Igår, en stund efter att vi hade tränat att lägga undan leksakerna i lådan, så började Juni att tugga ben. När hon hade tuggat färdigt,  tog hon benet och la den så fint i lådan......
Nu är det andra gången hon spontant lägger föremål i lådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar