onsdag 12 september 2012

Flyball!


Vi började med Agilityträning. Först tränade vi med denna bana. Agnes och Juni hoppade den några gånger. Det är ett bra sätt att träna hunden i att följa med när man svänger, både åt höger och vänster.


Sedan byggde ass en kort bana; 4 Hopp, Långhopp, 4 slalompinnar och ett hopp. 
Agnes började och hoppade 2 gånger. Första gången fick hon kassler som belöning och efter andra omgången så fick hon bollen efter sista hindret. Slalompinnarna har hon tränat få gånger så dem tar hon    sakta.
Juni tränade sedan och körde också banan 2 gånger och som vanligt i full fart! I slalomet saktade även hon ner lite eftersom hon har tränat slalom så lite. Båda varv så fick hon bollen som belöning. 


Efter det gick vi till Flyballmaskinen. Vi har tränat Flyball en liten stund vid ett tidigare tillfälle. En papperslapp lades ner på pedalen, som en Target. Alla hundarna var där och petade med nosen och fick klick och belöning.
Vi tränade så en liten stund och sedan valde Juni att lägga sig i skuggan och Billy gick iväg för att nosa. Agnes stannade kvar och fick träna själv. 
Nu valde jag att ta bort Targeten och träna med hjälp av Shaping. Jag väntade tills Agnes först bara nuddade pedalen med nosen, klick + belöning. 
Sedan väntade jag ut Agnes tills hon började närma sig med tassen mot pedalen innan hon fick klick + belöning.
Efter en väldigt kort stund så slog Agnes till pedalen så att bollen flög iväg! Hon fick massor av belöning efter klicket; Godis, tjoohoo! och klappar!
Bollen som flög iväg brydde hon sig inte om, men det ska jag träna in separat. Vi ska stå framför maskinen där bollen är placerad och kasta bollen till Agnes. 

Ett nytt försök och Agnes trampade återigen på pedalen så att bollen for iväg. Vi tränade några gånger till och Agnes trampade klockrent på pedalen varje gång!
Och kul tyckte hon att det var! 
Juni såg bollen som for iväg och hämtade den varje gång...
Nästa gång ska även Juni och Billy få prova. Jag kan tänka mig att det kommer att passa Juni eftersom hon tycker om när man kastar bollar. 

Billy tränade på Bommen några gånger och sedan gick vi till sjön och så fick Agnes och Juni träna vattenapportering med Dummy.
Några dagar här i veckan så ska vi gå till sjön med anden och så ska hundarna (Retrieverna!) få apportera den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar