onsdag 1 augusti 2012

Varierande träning.


Idag har det varit en dag full med aktiviteter! Vi började med att gå ned till sjön och där tränade Juni och Agnes enkelmarkeringar i vattnet. Agnes börjar få till avlämningarna, dummisarna hamnade nästan, nästan i ass hand. 
Juni droppade dummyn..... 

Efter det så tränade vi Linjetag 
Ass gick iväg och la ned en dummy ca.10 meter och en på ca. 15 meter. Dummisarna lades efter en liten, rak stig för att underlätta för hundarna. 
Juni släpptes och for iväg och hämtade den första dummyn. Hon kom tillbaka med den och belönades med att få leka med kaninskinnsbollen. 
Jag prövade att skicka iväg henne på den andra dummyn, men hon sprang bara en liten bit, tvekade och vände tillbaka till mig. Så nu får Juni träna med en dummy ett tag framöver innan jag provar med två igen. 

Agnes skickades på den andra och sprang rakt mot den. När hon var ett par meter ifrån den så gick hon över till Sök istället. Hon hittade den, kom tillbaka med den och så fick även hon kaninskinsbollen som belöning. 
När Agnes tränar Linjetag nästa gång så kommer dummyn att läggas lite närmare, ungefär 2-3 meter. 

Jag ville även se om Billy kunde träna Linjetag. Ass gick och la dummyn som den första,  ca. 10 meter. Billy släpptes och for som ett skott, rakt mot dummyn. Men, där ser man att han inte är så intresserad utav apportering; Han stannade vid dummyn och lät den ligga för att sedan gå runt och nosa i vassen.....
Fast det var i alla fall roligt att prova! 

Sedan gick vi till Bruksisplan. 
Billy tränade A:et och Bommen och det är hinder som han verkligen gillar, full fart över! Efter det så fick han hoppa några hinder och när vi sen skulle träna Tunnel så sprang han igenom den fast den var helt utdragen. Framsteg för Billy idag!

Lilla Agnes tränade några hopphinder, Tunnel och Däcket. Inga problem för henne och eftersom att hon har gått ned så mycket i vikt så hoppar hon spänstigt över hopphinder och igenom Däcket! 

Juni-bus har ju tyckt att A:et är lite läskigt, men idag försökte hon och kom halvvägs upp. Hon blev taggad när hon såg att Billy sprang över den. 
Hon hoppade också över några hopphinder och igenom Däcket. Till sist sprang hon också igenom både den raka Tunneln och den som var lång och böjd. Hon gillar verkligen Tunnlarna för hon sprang igenom den böjda det första hon gjorde när vi kom in på plan, och hon sprang flera gånger. 

Sen kom jag på att jag ville träna Enkelmarkeringar på plan. Agnes skulle få börja och ass kastade iväg dummyn. Eftersom att jag inte ännu litade på Agnes Stadga så fick hon sitta bunden. När dummyn for iväg och landade satt hon helt stilla, drog inte alls i kopplet och släpptes då. Hon hämtade dummyn, avlämnade den nästaaaaan i ass hand. 
Nu ville jag prova om Agnes kunde sitta lös utan att dra iväg när dummyn kastades. Hon satt bredvid mig, ass kastade dummyn återigen och Agnes satt helt perfekt! Helt stilla och stabilt! Jag sa: " Ja!" och hon sprang iväg för att hämta dummyn. Belöningen blev igen kaninskinnsbollen som sedan, som tidigare under dagen, byttes ut mot bacon. 
Hon var så duktig, min lilla Agnes! Och tiden vi lagt ned på att träna Stadga har nu gett resultat! 

Juni fick också träna en Enkelmarkering. Hon satt kopplad medan ass slängde iväg dummyn. Sedan släpptes hon och sprang direkt till dummyn. Gräset var lite högt så hon såg inte den direkt, men sökte och hittade den. Sedan sprang hon tillbaka till oss och avlämnade dummyn PERFEKT i ass hand! Åh, vad roligt! Det är så kul när man ser hundarnas framsteg! 

Så en väldigt rolig och givande dag. Alla hundarna gjorde framsteg :D 




Juni har ätit middag och sover tungt efter dagens träningspass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar