onsdag 23 maj 2012

Första doppet!


Igår var vi på Bruksplanen igen och så här glad blir Juni när vi kommer dit! Även Billy och Agnes tycker det är så roligt att vara där eftersom det händer mycket kul = träning där!



Juni ser Billy en bit bort och smyyyyyyger på honom... Det ser så himla roligt ut och man undrar om Juni tror att Billy inte ser henne, för det gör han ju! Så när hon har smygit en bit så blir det ATTACK! Och efter det blir det lek.



När vi tränar så tar vi också paus då och då och hundarna får göra vad de vill. Att ha dragkamp med en "trasa" är alltid kul.  



Alla tre hjälps åt att bära "trasan"... 



... och den här gången var det Juni som vann kampen!



Att fånga Billy på bild när han springer är näst intill omöjligt. Så här brukar bilderna bli... 




Alla tre har hittat något spännande i gräset. Kan det vara köttbullsbitar månntro?!?


Idag var vi också på planen, i det underbara vårvädret. Först var vi ensamma och tränade Agility. 
Billy hoppade fyra hinder och Bommen. 
Agnes hoppade hindrena och Juni hoppade hindrena + tunnel. När Juni tränar hinder så är de på lägsta nivån så att hon kan kliva över. Det är ju inte höjden som räknas utan att hundarna får in den rätta tekniken. 


Efter en stund kom ett par andra människor + deras hundar för att träna. Perfekt att få störning!
Nu fick både Billy och Agnes fortsätta träningen i koppel eftersom jag ännu inte litar på att de inte springer till de andra hundarna. 
Fast det gick bra att träna i koppel och med störning. Både Billy och Agnes var fullt koncentrerade på träningen även om Billy under vilan var väldigt intresserad av de andra hundarna som tränade en bit bort. 

Juni fick träna lös eftersom hon aldrig går så långt ifrån mig. Förutom Agility så tränade hon Sitt, Stanna kvar och Ligg, Stanna kvar. Man kan lämna henne lika långt som när vi tränar inomhus. 
Efter det fick hon träna Fritt följ och det gick jättebra! Hon gick fint vid sidan och med fokus. 
Belöningen den här gången, förutom köttbullar, var dragkamp "Skunken".

Efter träning promenerade vi hemåt förbi en sjö. Agnes for ner i vattnet med Juni efter sig! Och där plaskade de runt en stund. 
Helt plötsligt kom Billy springande och flög ner i vattnet! Så nu ska det bli väldigt spännande att åka till Kangos där hundarna kan bada varje dag och hur mycket de vill . Det är nog ingen tvekan om att Agnes och Juni kommer vara mycket i vattnet och det blir kul att se om Billy också kommer att simma!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar