torsdag 9 februari 2012

Billy håller i Dummyn. Han är som en retreiver; Han bär ALLT! Fast Podencon är ju en jakthund som även apporterar viltet till ägaren.
Doris och Agnes tränar också på att Hålla fast. Alla tre håller dummyn, även Doris som har haft lite problem med det.  

                                          Billy tar en liten paus från allt springande och lekande...
                                                          ... och det gör Agnes också!

Just nu tränar vi inte alls lika mycket som vi brukar. En liten stund inomhus varje dag och nästan inte alls utomhus. Det enda vi tränar utomhus är vardagslydnad, framförallt inkallningen med Billy. Det funkar jättebra, men nu ska han också lära sig att man inte får springa fram till främmande hundar! "Problemet" är ju att han älskar alla hundar och även människor så det blir en utmaning att få honom att inte springa fram. Men, Lycka var ju likadan och hon blev ju lydig till slut!
Agnes är väldigt lätt att ha; Hon går lös för det mesta eftersom hon kommer när man ropar på henne. Hon lunkar på och håller sig oftast alldeles bredvid.

Istället för att träna så mycket så är vi ute och promenerar, leker och så är hundarna med mig överallt, så på kvällarna är dom nöjda och trötta!
Just nu är det skönt att inte ha något träningsschema. Nog för att jag alltid har tränat ganska fritt men, inte lika fritt som nu.
Vi kommer ju att satsa på Agility och just nu går det ju inte att träna det, utan vi får tålmodigt vänta tills hindrena kan plockas fram igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar