söndag 20 juni 2010

En stunds träning inomhus

Igår kväll så fortsatte det att regna, så vi var bara ut på korta rastningar och så tränade vi inomhus istället.
Mixa håller nu på att träna lite av varje, precis som jag och Ruben.
Hon fick börja med att träna att följa Targetstickan och det gjorde hon efter bara en liten stunds träning. Stickan ska sedan användas till att så småningom träna t.ex. Kryp.
Sedan fick Mixa träna på utgångsställning. Hon har gjort det förut eftersom hon sätter sig perfekt vid ass. ben, men nu ska hon få träna att komma i utgångsställning bredvid matte, alltså bredvid ett rullstolsdäck.
Förut tränade Mixa utan target, men nu tränar hon det med target och då med stickan.
Hon fick träna det några gånger och det gick jättebra, en väldigt lättlärd och träningsvillig hund!
Efter det tränade hon på att tända/släcka lampan. Här användes en postit-lapp som target, precis så som jag och Paula tränade. Och som Paula så måste Mixa först hoppa upp på en pall för att nå lampknappen. Igår kom hon så långt att hon hoppade upp på pallen och tryckte med nosen på postit-lappen.
Till sist tränade Mixa på att hålla träapporten och det KAN hon. Nästa steg är att hålla den i utgångsställning. Efter det så tränade vi allihopa på att städa undan leksakerna, Varsågod och så avslutade vi med att söka godis i lägenheten.
Träningspasset blev inte sådär jättelångt, ca. 30 min. men vi var nöjda och belåtna ändå och gick och vilade efteråt.


Mixa håller träapporten i ett stadigt grepp!

Idag, söndag, så hoppas matte att det ska sluta regna efter lunch så att vi kan komma ut ordentligt! Vi behöver springa av oss för vi blir så himla rastlösa annars. Eventuellt ska jag och Mixa få bära våra väskor!

2 kommentarer:

  1. Hej igen!
    Jepp Mixa kan lydnadsettans apportering, dvs då man håller fram apporten framför henne kommenderar och sedan ska hon hålla denna i 5 sek! Kul att se att hon kommer ihåg!

    /Gammatte Linnéa

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tyckte väl att hon kunde det! Nu är det bara att träna vidare med de andra momenten i Lk1.
    Kul att Mixa är så himla lättränad och tycker att det är så roligt!

    SvaraRadera