fredag 13 juli 2012

Genombrott i träningen!!



Som den Golden Juni är, så bär hon allt! Här har hon fått mitt äppelskrutt och bär den glatt omkring. Hon äter också äpplen och det gjorde även Agnes idag.

Även idag så var det molnigt, men ändå varmt, så vi hade inte bråttom till stranden utan tränade inomhus på förmiddagen.
Stadgan tränades först genom att ass stod en bit ifrån hundarna och släppte Smurfen på golvet. Alla tre höll sin position.
När Agnes sedan skulle träna apportering och avlämningar så satt hon kvar och tittade på Smurfen som ass kastade! Alltså en perfekt Stadga! Även om det inte var det vi tränade just då...
Så jag fick säga: "Apport!" och då sprang Agnes och hämtade Smurfen. Hon kom tillbaka och avlämnade den de flesta gånger, men inte alla.
Juni tränade också på samma sätt som Agnes och kom också tillbaka nästan alla gånger. Så detta tränar vi vidare på!
Efter det ville jag ta upp träningen med Stå, igen. Det var ett tag sedan vi tränade Stå. Agnes har ju fått träna Sitt mycket eftersom hon har varit så inställd på att stå i tid och otid.
Så på både Juni och Agnes började jag med frivilligt ställande. Vi har ju tränat mycket Sitt, Stanna kvar och Stadga så Juni förstod inte alls varför det inte kom något klick när hon satt så fint. Men, jag bara väntade tills hon ställde sig och då kom klicket. Efter det ställde hon sig snabbare och snabbare. Nu fick hon ju kläm på vad jag ville!

Agnes har ju lättare till stået, så det var bara att vara beredd med klickern. Jag vill såklart ha stimuluskontroll   på stå så småningom. Juni fick också träna positionsväxling mellan sitt och ligg.


Lille Billy kom in då och då och var med och tränade, men han hade full sjå att hålla koll på gården.
Lydnadsträning är inte Billys grej, han gillar träning med mera fart. så det blir agilityträning när vi kommer tillbaka till Kiruna.
Efter lunch gick vi till stranden och var där resten av dagen. Juni simmade, simmade och simmade! och Agnes apporterade, apporterade och apporterade. 


På kvällen tränade vi en stund på gården. Jag satt uppe på bron och ass slängde Smurfen och Rosa pantern till hundarna. Agnes började med att hämta smurfen, komma hela vägen upp för trapporna till bron och avlämnade Smurfen perfekt i den andra assens hand!
Och så fortsatte Agnes flera gånger om. Åh, så stolt jag blev!
Juni hade även hon en toppenkväll; Även hon fick till fina avlämningar och kom också upp på bron med pantern. Lika stolt blev jag över henne. 
Kvällen avslutades med lek på gården med alla hundarna :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar