måndag 9 juli 2012

Sökträning! =)

Idag var det molnigt på förmiddagen så vi tog en promenad och sedan gick vi till affären för att handla. Sedan hade solen kommit fram så det var bara att gå hem till stugan, packa allt som skulle med till stranden (tändstickor, hundhandduk, mat m m) och sedan iväg till stranden.
Juni var direkt i och simmade medan Agnes väntade tills ass hade tid att kasta PET-flaskorna.
Agnes tränade mest dubbelmarkeringar idag. Sedan fick hon sitta fast vid mig medan ass gick iväg för att slänga flaskan i vassen för att Agnes skulle få träna Sök.
Billy och Juni höll på att busa i närheten så de fick vara lösa. När Agnes sedan släpptes för att söka så hann hon bara fram till vassen innan Juni kastade sig ut i vattnet för att sedan söka, hitta, hämta och avlämna flaskan.
Jag hade ingen aning om att hon hade koll på vad vi höll på med!
Ass tog snabbt en ny flaska och slängde ut den till Agnes så att hon skulle få apportera.
Så kan det gå...

Senare fick alla tre sitta fast i stolen medan ass gick iväg och gömde vante, boll och rep i skogen.
Först släpptes Agnes, sprang iväg, sökte och kom tillbaka med repet. Sedan släpptes Juni och Billy och Juni kom tillbaka med bollen.
Vanten blev kvar så ass gick med hundarna en bit in i skogen och Agnes hittade vanten.
Efter det så gömde ass vanten igen och nu skulle bara Juni få söka. När hon väntade bredvid mig darrade hon av förväntan. Hon var också fullt koncentrerad på åt vilket håll ass gick. När hon sedan släpptes så var det full fart för att söka. Och hon kom tillbaka med vanten! Så ung och så duktig! En härlig hund att jobba med!
Sedan släppte vi Billy och Agnes som hade fått vänta vid mig. Agnes sprang iväg åt samma håll som Juni hade sökt tidigare. Jag undrade vad hon höll på med, trodde hon att hon också skulle söka? Efter ett par minuter kom hon glatt tillbaka med en boll i munnen! Överlycklig!


                                      Agnes apporterar flaskan och Juni gör henne sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar