torsdag 10 maj 2012

Träning och parkbesök

Träningen med Ligg och Sitt, stanna kvar/ Stadga fortsätter. Juni ligger nu på signal, vi ska bara träna upp farten också. 
Hon sitter kvar när man backar en meter. 
Juni har också fått träna Hålla och nu är kriteriet 3 sekunder och det klarar hon. 
När det gäller träningen med att tända/släcka lampan så har hon gjort stora framsteg! Man behöver bara ställa sig vid lampknappen så hoppar hon upp och försöker trycka på den. Tyvärr så når hon inte ännu riktigt upp... Ingen postit-lapp behövs! 

När vi tränade så såg man verkligen hur viktigt det är med belöningen och att det är HUNDEN som bestämmer vad en bra belöning är; Vi tränade Sitt, stanna kvar/stadga  och Hålla. Belöningen var torkad blodpudding. Träningen gick lite segt. Men, då bytte vi belöningen till "räven" (tygleksak) istället och då blev det fart på Juni! 

Billy och Lill-Agnes har också tränat Sitt, stanna kvar/ Stadga.
Billy sitter kvar när man backar 2 meter och Agnes när man backar 1 meter. 
Agnes tränade Apportering; Apportföremålet kastades och Agnes fick hämta.

Vi avslutade träningen med att alla fick gå igenom rockringen några gånger. 




Vi är i Gruvstadsparken. Ett ställe där hundarna gillar att vara. Det var några män som höll på att arbeta med en liten grävmaskin och det tyckte Billy om. Han gillar nämligen stora bilar och maskiner!?! Han kan stå hur länge som helst att stå och titta på dessa... 
Här på bilden står dock Agnes och Billy och tittar på en hund som passerar längre bort.

Juni växer ju och snart är hon lika hög som Billy. Hon har ju också blivit snabbare och gillar att springa tillsammans med Billy. Men, ännu har hon inte en chans att hinna ikapp honom när han tar i för fullt!

Billy och Juni har varit en bit ifrån mig och kommer snabbt tillbaka när jag ropar.  Oftast behöver jag inte ropa, dom kommer tillbaka ändå.
Agnes, särskilt, brukar springa iväg och nosa för att snabbt vända och komma till mig efter en kort stund.

Senare mötte vi en hund på gångbanan. Och alla mina hundar älskar andra hundar så hundmöten är något vi tränar mycket på. Hundarna vill ju så gärna gå fram och hälsa på alla hundar vi möter.
Jag kör med skvallerträning när det gäller hundmöten. Billy börjar snappa upp vad det går ut på.

När vi har varit ute så går vi alltid in i sovrummet där jag har min lift, för att byta rullstol. Hundarna hoppar för det mesta upp i sängen för att vila eller brottas lite.
Den här gången la sig Juni för att vila och Billy hoppade upp och la sitt ben över henne och vilade han också.

Billy vill gärna "hålla om" en med iallafall ena frambenet när man gosar med honom. Det är väldigt mysigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar