torsdag 17 maj 2012

AGILITY!!!


Äntligen är snön borta och man kan träna på Bruksisplanen. Vi startade direkt med att träna Agility! Billy har inga problem  med Bommen, utan springer över den med full fart!
Agnes och Juni fick också prova. För Agnes gick det bra tills hon kom upp i mitten av Bommen och där ville hon inte vara med längre...
Juni tog sig över hela Bommen med stöd av ass. Fast hon tyckte att det var lite läskigt.


Eftersom Juni är så ung ännu så ska man vara försiktig med att låta henne träna hopp. Hon fick i alla fall träna lite och hon tyckte att det var jätteroligt att hoppa!
Billy och Agnes tränade också hopp, både igår och idag.
Alla tre fick också prova på Slalom och Tunnel. Slalom gick bra och både Agnes och Juni sprang igenom tunneln. Billy, däremot ville inte riktigt. Nästa gång så ska vi göra tunneln mycket kortare så att det blir lättare för honom.


Vi tränade också annat. Här har jag använt visselpipan till inkallningen och det funkar jättebra. Perfekt att ha pipan till hands när hundarna är långt borta!
Sedan fick Juni träna Sitt, Stanna kvar. Nu när det var första gången som vi tränade utomhus, med de störningar som finns på plan, t ex hästar och förbipasserande hundar, så sänkte jag kriteriet. Nu gick vi bara någon meter ifrån Juni och hon satt kvar.
Juni fick också träna Fritt följ och det gick jättebra! Hon har fin fokus.


Vi tränade även Ligg, Stanna kvar. Juni ville inte riktigt ligga kvar, utan började krypa!


Då och då tar vi en paus i träningen och då får hundarna springa runt som de vill. De brukar nosa, leka med varandra eller bara springa omkring.
Men, så fort jag kallar in dem för att fortsätta träningen så kommer de snabbt och vill vara med och träna.

Igår så hade vi grindarna öppna (de är trasiga). Billy hade först långlina eftersom jag inte visste om han skulle springa ut till hästarna eller förbipasserande hundar.
Efter en liten stund  tog vi bort linan eftersom jag såg att Billy inte alls verkade intresserad av att springa iväg. Och det funkade hur bra som helst utan linan! Han ville ju vara med oss istället!


Agnes passar på att plaska runt i alla vattenpölar hon ser. Och hon PLASKAR verkligen! Vattnet skvätter!
Det ska bli så spännande att se hur mycket hon simmar till sommaren. Vi åker till Kangos i början på juni och ska vara där en helg. Där har vi ju en egen liten strand vid sjön och där brukar vi vistas hela dagarna och kvällarna. Hundarna kan bada hur mycket de vill!
Och i juli åker vi tillbaka till Kangos och då ska vi vara där i en månad, hela juli. Då blir det mycket bad och Agnes och Juni ska få börja att träna vattenapportering, spännande!
Det ska också bli kul att se hur Billy reagerar, han har ju aldrig badat eller vistats vid en sjö förut. Vi kommer också att träna Agility i Kangos. Jag ska köpa några Agilityhinder, hopphinder och däcket, och så ska vi försöka bygga några själva.

Nu är det bara Junis längd som hindrar henne från att tända/släcka lampan. Hon hoppar upp mot knappen och försöker nå den, både om man bara står vid knappen eller om man säger: "Lampan". Fortsättningsvis ska jag träna på att gå längre och längre ifrån lampknappen.
Igår efter att vi hade avslutat träningspasset så gick Juni upprepade gånger till lampknappen och hoppade upp för att försöka nå den, alltså utan att jag gett signalen!
Så vi måste också träna på att hon bara trycker på knappen när jag ber henne...Annars kanske hon så småningom när hon når upp släcker lampan för mig!
Lycka hade den grejen för sig att hon tryckte på cd-spelaren i tid och otid...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar